Een brief aan mijn tweede dochter

Een brief aan mijn tweede dochter

Jij hebt onze grote wens
door liefde vervangen

Welkom lieve Vienna!
Jouw leven is zeer gewenst.

Het is oktober 2017. Jessa is 2 jaar geworden en we gaan met vrienden naar het pannekoekenhuis om haar verjaardag te vieren. Ik twijfel of ik een drankje met of zonder alcohol zal nemen; we hebben al een paar pogingen gewaagd om opnieuw zwanger te raken maar tot dusver zonder succes. Nu zit ik weer in de afwachtfase; word ik ongesteld, of deze maand misschien niet? Niemand weet dat we aan het proberen zijn en we willen al zo lang zo graag een tweede kindje, dat we hopen dat het snel raak is. Een paar dagen later blijkt dat het helaas opnieuw niet is gelukt.

Brief aan mijn tweede dochter 1

Als ik had geweten dat je ons nog een jaar liet wachten, had het jaar dat daarop volgde een stuk draaglijker geweest. Hoe vaak ik wel niet naar een zwangerschapstest heb zitten staren, net zolang tot ik het tweede streepje dat er duidelijk niet was wél zag. Als ik aan die lange periode vol teleurstellingen terug denk, waarin vrijwel niemand wist hoe wij elke maand naar die ene periode van duidelijkheid toe leefden, kan ik nog steeds niet geloven dat je er nu echt bent. Dat moment dat we er op Ibiza achter kwamen dat jij langzaam uit een klompje cellen aan het ontstaan was was echt magisch. Één van de mooiste momenten uit mijn leven. We hebben al best wat mooie reizen gemaakt, maar vanaf het moment van de positieve test kreeg de vakantie op Ibiza een hele dikke gouden rand. Ik weet nog zo goed dat ik een paar dagen voor de positieve test een vallende ster zag vanaf het balkon van ons vakantieappartement. Ik deed een wens en deze bleek later op dat moment al te zijn vervuld.

Brief aan mijn tweede dochter 3

Juni 2019. Nu ben je er dan eindelijk. We hebben zolang over jou gedroomd en nu kunnen we je eindelijk knuffelen en vasthouden. En dat gaan we dan ook heel veel doen!

Welkom lieve dochter, welkom lief zusje! Bedankt dat jij mij voor de tweede keer mama hebt gemaakt.

Fotografie: Hellobaby GeboortefotografieNieuwe producten

Gerelateerde blogs

Volg ons op:
FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Deel dit op:
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Tagged , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *