Twinkle Twinkle Stars

Blogs

Omdat je over het ouderschap nou eenmaal nooit genoeg kunt lezen, geven wij jou een kijkje achter de schermen van een jong gezin. Tips, tricks en ervaringen; je leest het in onze blogs!

Laatste blogs

Borstvoeding en de kunst om het op gang te krijgen


Borstvoeding op gang krijgen

Borstvoeding.
Voordat ik kinderen kreeg, leek het me al heel mooi om mijn kinderen zelf te kunnen voeden. Het zag er ook zo makkelijk uit, en bijzonder ook die momentjes samen met je baby. Toen ik eenmaal zwanger was van Jessa wist ik dan ook zeker dat ik haar borstvoeding wilde gaan geven. Wist ik veel dat het een drama zou zijn om het op gang te krijgen. Dat was wel het laatste dat ik in gedachten had bij zoiets natuurlijks.
Borstvoeding is absoluut een avontuur. Een avontuur, omdat zoiets natuurlijks bij mij zoveel onnatuurlijks nodig had om het überhaupt te doen slagen.


Een geboortefotograaf bij je bevalling: do or don’t?


geboortefotografie do or dont

A photograph is the pause button of life Al toen ik nog maar net zwanger was van Vienna wist ik zeker: bij deze bevalling wil ik een geboortefotograaf. Waarom? De geboorte van Jessa was het mooiste en tegelijkertijd het heftigste moment uit mijn leven. Doordat Jessa een sterrenkijker was en de bevalling daardoor stagneerde, moest ik tijdens de bevalling met spoed naar het ziekenhuis. Daar kwam Jessa met behulp van de vacuümpomp ter wereld. Er gebeurde zoveel tegelijk, dat ik nog maar heel weinig weet van haar geboorte. Ik kan me niet eens herinneren of ze vlak na haar geboorte heeft gehuild. Er zijn snel een paar foto’s geschoten, maar juist doordat ik zelf ook niet veel meer weet mis ik bepaalde (mooi) vastgelegde herinneringen. Foto’s zijn voor mij heel waardevol omdat ze een dierbaar moment vastleggen. De eerste momenten van mijn kind wil ik zeker voor altijd koesteren. En daarnaast; van alle andere belangrijke momenten in je leven maak je ook mooie foto’s, dus waarom van de geboorte van je kind niet?   De zoektocht naar een geschikte fotograaf Gelukkig stond Mirko ook achter het idee, het is tenslotte wel belangrijk dat je je er beiden goed bij voelt.


Het vierde trimester: blijf bij mij


Blog Womboo

Nu ik voor de tweede keer moeder ben geworden, merk ik dat ik continu vergelijkingen maak tussen Jessa als baby en Vienna als baby. De eerste maand met Vienna was al heel anders dan de eerste maand met Jessa. Toen Jessa net geboren was, had ze heel erg moeite met de overgang naar de wereld buiten de baarmoeder.  Ze wilde continu vastgehouden worden en zodra ik haar – slapend – neerlegde gingen alle alarmbellen bij haar af en was ze direct weer wakker. Alleen in haar wiegje, box of ergens anders slapen was een absolute no go. Zelfs in de kinderwagen presteerde ze het vaak om wakker te blijven. Vienna wil ook graag dichtbij ons zijn, maar als ik haar op het juiste moment slapend weg leg kan ze prima een paar uur achter elkaar alleen slapen. Achteraf had ik Jessa meer moeten dragen. Maarja, als nieuwbakken ouder bleek het uitzoeken van een geschikte draagdoek of draagzak niet mijn talent. Een draagdoek vond ik er wel leuk uit zien. De verkoopster in de winkel liet even snel zien hoe je hem knoopte en dat zag er niet uit als hogere wiskunde, dus die werd het. Tsja, en dan sta je


Alle blogs