Blog

Si, si; embarazada!

Gespannen reden we weg van het appartement, we hadden bedacht tot maandag te wachten met een test zeker te weten dat we het niet fout hadden en om opnieuw teleurstelling te voorkomen. We hadden er namelijk al vaker naast gezeten. Beiden hadden we slecht geslapen, dat wisten we van elkaar zonder het uit te spreken. Zo gek dat je in een land zo dichtbij Nederland alleen bij een apotheek een zwangerschapstest kunt halen. De dag ervoor hadden we het nog bij een lokale dokter geprobeerd, maar nee hoor het moest toch echt bij de apotheek. Natuurlijk wisten we dat al; dat hadden we al gelezen. Maar ja, op een zondag is er geen apotheek open en de dokter wel dus toch maar even geprobeerd. Gespannen reden we de bergweggetjes door, de bekende route die we van de week al tig keer hadden gereden, het leek veel langer te duren. De bocht door, nog een bocht.. nog een paar kilometer dacht ik, we zijn er bijna. We probeerden een gesprek te voeren maar waren er beide niet helemaal bij. Jessa was rustig op de achterbank, normaal praat ze honderduit maar juist nu was ze stil. Ook zij merkte de gespannen sfeer op.

Si, si; embarazada!

Bij de apotheek aangekomen zag ik dat de plaatsen voor de apotheek nog vrij waren, gek he vijf minuten nadat ze open waren gegaan op een maandagochtend (NOT). Ik had de dag ervoor al opgezocht hoe ik vroeg om een zwangerschapstest in het Spaans. Dit deed ik dan ook, de vrouw beantwoordde mijn vraag met een lach en in het Engels. Ja duh, die zal zich straks wel doodlachen dat ik het niet gewoon in het Engels vroeg. Terug naar de auto, we hadden ons (natuurlijk) al voorbereid en Diana deed de test in de fles, terwijl ze hem er uit haalde en de dop op de test deed zei ze; en nu een minuut wachten. Lekker hoor dacht ik; een fles met dampende gele vloeistof in de auto, zenuwachtig stapte ik de auto uit om de fles weg te gooien aan het eind van de straat. Natuurlijk zag ik pas toen ik weer bij de auto kwam dat er ook een prullenbak naast de auto stond. Terug in de auto keek Diana me aan en zei met rode ogen; twee streepjes. Ik zag in haar ogen dat ze het niet geloofde. Ze riep ‘het is heel gek maar het controlestreepje kwam later en die tweede streep als eerste’. Bij haar eerste zwangerschap duurde het heel lang voordat het tweede streepje kwam en was de streep heel vaag. Maar nu was de tweede streep een dikke, knallende paars streep. Ik begon ook te twijfelen doordat het toch anders was dan de eerste en pakte het doosje erbij. In het Spaans stond er Embarazada en non Embarazada op de test omschrijving. Waar bij twee streepjes stond; Embarazada. Ik pakte snel mijn telefoon en dacht nog wauw dat Europeeswijd 4G netwerk is echt super! Helaas viel dat 4G netwerk toch tegen, het leek wel een uur te duren voordat Google translate geladen was en ik had opgezocht of Embarazada echt zwanger betekende. Ja natuurlijk wist ik het eigenlijk al wel, maar we zochten gewoon een excuus om het maar niet te hoeven geloven.

Si, si; embarazada!

We waren namelijk al even aan het proberen en het was zo normaal geworden dat het niet raak was, dat we het niet meer durfden te geloven. Ik liet het aan Diana lezen en de twijfels begonnen te verdwijnen. Waauw, is het echt, mijn meisje zwanger.. zijn we echt in verwachting?! Diana begon te huilen van blijdschap en ik pakte haar direct vast en gaf haar een zoen. Ook ik had tranen in mijn ogen en wist niet hoe nu verder. Jessa zat achter in de auto en snapte onze emoties niet direct, maar je zag aan haar dat ze merkte dat het tranen van blijdschap waren en dat de gespannen sfeer veranderde naar een gevoel van bevrijding en geluk. Eerlijk gezegd kan ik me niet eens meer herinneren wat we daarna hebben gedaan, maar het moment dat ik weer in de auto stapte we toch bevestiging van de zwangerschap zochten. Dat staat in mijn geheugen gegrift, ik heb me niet vaak zo gelukkig gevoeld!

 

 

 

Nieuwe producten

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twinkle twinkle stars over ons

Welkom bij twinkletwinklestars!

In 2015 werd ons leven serieus; we bleken in verwachting van ons eerste kind. Tijdens zo’n periode gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Namelijk die van shoppen voor – in eerste instantie – je babyuitzet.

In 2016 was het dan eindelijk zover en werd ons tweede kind geboren; onze eigen website! Omdat Diana naast shoppen houdt van schrijven, werd het een webshop én een blog.

In onze blogs geven wij je daarnaast een kijkje in ons leven als jonge ouders. Je leest onder andere over onze ervaringen en onze struggles met het ouderschap.

Veel shop- en leesplezier!

Liefs, Diana & Mirko

En natuurlijk onze eigen mini ambassadrices Jessa & Vienna

Gerelateerde blogs

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!
mamablog

Het ideale leeftijdsverschil tussen je kinderen

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!

Lees verder »
Kinderverjaardag vieren tijdens Corona hoe doe je dat nou? Een blokjesverjaardag of visiteroulette, dat mag dus niet meer. De visite kan niet naar ons toe komen, maar wij wel naar hun. De driveby verjaardag! Hier lees je hoe wij tijdens Corona een kinderverjaardag hebben gevierd.
mamablog

Kinderverjaardag vieren tijdens Corona

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »
Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!
mamablog

Veilig fietsen met kinderen

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »