Blog

Gender reveal! It’s a…..

Man, man, man… Wat waren de afgelopen weken spannend. Rond 18 weken zwangerschap hadden wij al een pretecho, waarbij de echoscopiste het geslacht van onze baby zag. Wij wilden het geslacht toen nog niet weten. Eigenlijk wel, maar toch ook weer niet. Snap je? We hebben namelijk geen ambitie om een groot gezin te stichten en het leek ons leuk om een keer een gender reveal te doen. Nu of nooit dus! Maarja, georganiseerd als ik ben was ik een beetje laat met het feestje plannen. En om nou op dinsdag berichtjes te sturen dat we op zaterdag een feestje hebben.. Nee, dat leek me niet handig. Het feestje moest dus een paar weken opgeschoven worden. En zo geschiedde het dat het feestje met 21 weken zwangerschap plaats vond en ons geduld (welk geduld?) flink op de proef werd gesteld.

Zelf had ik al vanaf het begin het idee dat ik zwanger ben van een jongen. Eerst was dat nergens op gebaseerd, later droomde ik een aantal keer dat ik een jongen kreeg. Je bent er toch ook meer mee bezig als je aan het aftellen bent naar je gender reveal 😉 Voor een jongen hadden we daarnaast ook al vrij snel een naam, voor een meisje niet (tenminste, ik heb wel de perfecte meisjesnaam, maar die kreeg ik er
Gender reveal! It’s a… helaas niet doorheen bij manlief). Bij Jessa ging het eigenlijk net zo. Ik dacht dat ze een meisje zou zijn (stiekem hoopte ik dat mijn wens om een dochter te krijgen in vervulling zou gaan) en voor een meisje hadden we ook al heel snel de naam Jessa. En tada, daar waren de 3 streepjes op de pretecho. Een meisje!
Dusja. Nu ging het ongeveer hetzelfde. Ik raakte er helemaal van overtuigd dat de baby een jongen is en wist zeker dat ik helemaal flabbergasted (niet teleurgesteld, ik kan eerlijk zeggen dat ik geen voorkeur heb) zou zijn als het holi powder roze zou zijn. Maar toen droomde ik een aantal dagen voor de gender reveal dat het een meisje is. Dat bracht me wel een beetje in verwarring..

Mirko aan de andere kant dacht eerst dat het een meisje zou zijn. Tot de pretecho, waarna hij dacht dat het een jongetje was. Mijn conclusie: hij had iets gezien op de pretecho. Dat terwijl ik nog heel duidelijk had gezegd op het gezichtje te focussen en niet stiekem tussen de beentjes te gluren. Mannen… Je kan net zo goed tegen een muur praten.

En dan Jessa. Jessa had sterk voorkeur voor een meisje. Waarom? Simpel. Ik had haar uitgelegd dat we een feestje gaven voor de baby en dat we daarbij ‘vuurwerk’ zouden hebben dat roze of blauw was. Blauw betekende een jongen, roze een meisje. Jessa houdt van roze dus zij wilde roze uit de kanonnen zien knallen. Een zusje dus! Als ik voorzichtig aangaf dat de kleur ook wel eens blauw zou kunnen zijn, werd ze boos. Ik zag haar al helemaal een melt down krijgen op het moment dat het poeder blauw zou zijn. Here comes trouble…

Gender reveal! It’s a…

Eindelijk, dé dag. Om 07.00 uur wakker. Niets voor mij, op een zaterdag. Meteen klaarwakker ook, ook niets voor mij. Ik voelde de spanning echt door mijn lijf gieren. De baby in mijn buik leek ook wel een stuk rustiger dan normaal. Om 13.00 uur begon het feestje dan eindelijk. We hebben gewacht tot iedereen er was, en zijn toen rond 14.00 uur naar buiten gegaan met de poederkanonnen. Phoe, en dan is het moment daar. Iedereen telde af van 10 tot 0 en vlak na elkaar knalden de poederkanonnen…. Roze!!! We krijgen een tweede dochter! Ik was, zoals verwacht, flabbergasted. Ik heb wel 100 keer gezegd “een meisje?!”. Ik was er zó van overtuigd dat het een jongen was. Maar een tweede, gezonde dochter. Wat een rijkdom. Ik ben benieuwd of ze op Jessa zal lijken of dat het twee totaal verschillende meisjes zullen zijn. Mirko vindt zichzelf een meisjespapa en is dus superblij. Heel grappig om na het posten van het zwart-wit filmpje op Instagram allemaal berichtjes te krijgen dat het wel een jongen zou zijn gezien de reactie van de vader. Deze papa was blij geweest met beide maar zag zichzelf toch echt meer met meisjes om zich heen 😉 Eigenlijk was het reactie van Jessa die de boel verraadde. Ze kreeg geen melt down, dus; geen jongen! Jessa is heel blij dat ze een klein zusje krijgt en straalde eigenlijk een houding uit van “wat doen we hier nou interessant over, we wisten toch al dat het een meisje is”. In haar wereld was van een jongen absoluut geen sprake.

Ik vond het super bijzonder om samen met mijn naasten op deze manier achter het geslacht van onze baby te komen. We hadden echt alleen onze naasten uitgenodigd, heel bijzonder om dit met een klein clubje te delen. Het feestje was prachtig aangekleed met mooie versiering van genderreveal.nl en de kanonnen waren echt geweldig. Het maakte het moment nog specialer. Voor ons voelde het ook een beetje als een manier om samen met onze naasten de zwangerschap te vieren, aangezien een kindje krijgen zeker niet vanzelfsprekend is. Al met al een hele mooie dag waaraan we weer heel veel mooie herinneringen hebben overgehouden!

Denk jij ook na over een gender reveal feestje? Kijk dan eens op www.genderreveal.nl voor de meest originele manieren om het geslacht te onthullen en de mooiste aankleding voor het feestje.

 
Gender reveal! It’s a…..
Gender reveal! It’s a…..

 

 

Nieuwe producten

 

Gerelateerde blogs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twinkle twinkle stars over ons

Welkom bij twinkletwinklestars!

In 2015 werd ons leven serieus; we bleken in verwachting van ons eerste kind. Tijdens zo’n periode gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Namelijk die van shoppen voor – in eerste instantie – je babyuitzet.

In 2016 was het dan eindelijk zover en werd ons tweede kind geboren; onze eigen website! Omdat Diana naast shoppen houdt van schrijven, werd het een webshop én een blog.

In onze blogs geven wij je daarnaast een kijkje in ons leven als jonge ouders. Je leest onder andere over onze ervaringen en onze struggles met het ouderschap.

Veel shop- en leesplezier!

Liefs, Diana & Mirko

En natuurlijk onze eigen mini ambassadrices Jessa & Vienna

Gerelateerde blogs

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!
mamablog

Het ideale leeftijdsverschil tussen je kinderen

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!

Lees verder »
Kinderverjaardag vieren tijdens Corona hoe doe je dat nou? Een blokjesverjaardag of visiteroulette, dat mag dus niet meer. De visite kan niet naar ons toe komen, maar wij wel naar hun. De driveby verjaardag! Hier lees je hoe wij tijdens Corona een kinderverjaardag hebben gevierd.
mamablog

Kinderverjaardag vieren tijdens Corona

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »
Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!
mamablog

Veilig fietsen met kinderen

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »