Blog

de vader in mij“Jij bent echt een vadertype” heb ik vaak gehoord, gek genoeg waren dat vooral de vrouwen. De mannen daar in tegen waren wat minder positief. Hoe vaak ik wel niet heb moeten horen dat ze hoopte dat die kleine niet op mij gaat lijken en dan bedoelde ze niet qua uiterlijk. Ze doelde meer op mijn “Peter Pan syndroom” gelukkig ben ik niet de enige en hebben bijna alle mannen hier last van. Het is ook niet heel erg, het zorgt er alleen voor dat mannen af en toe gedragen als een kind. Maar wees niet bang, het kan geen kwaad. Ook niet met de extra verantwoordelijkheid die je draagt als vader kan ik je uit ervaring vertellen. Op een of andere manier weet ik Peter Pan buiten te sluiten en vooral als Jessa in de buurt is leek Neverland ver weg.. tot nu!

Toch moet je af en toe je energie kwijt als man en zeker de eerste maanden na de geboorte is dat zwaar. De eerste week heb ik van de ontwenningsverschijnselen weinig meegemaakt, dit had vooral te maken met de emoties van het net vader zijn, want ja mannen laten het misschien wat minder merken, maar ook voor ons is het opschalen van je gezin toch wel een ding. Ook door de kraamverzorgster die tijdelijk de broek over nam van de baas heb ik weinig tijd gehad om iets te merken van de energie die ik over had en het niet kunnen verdwalen in Neverland. Na een week was er weer wat rust in huis, de emoties waren enigszins bekoeld en ik zat goed in mijn nieuwe rol. Helaas voor mijn collega’s moest ik er aan geloven en terug op werk ging ik als tornado door het kantoor om de energie kwijt te kunnen die ik had opgespaard.

Maar nieuwe vaders; er is licht aan het einde van de tunnel. De energie die ik had opgespaard mag ik inmiddels allemaal gebruiken en ja zelfs elke week een beetje meer. Mijn kleine vind het namelijk heerlijk als ik de Peter Pan in mij los laat, over de grond kruipen, vliegtuigje spelen, gekke bekken trekken en ja zelfs door de supermarkt heen met een grote lach en het winkelwagentje af en toe veel te snel door de paden laten slingeren. Dus dat syndroom wat wij lijken te hebben, is niets anders dan de vader in ons!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twinkle twinkle stars over ons

Welkom bij twinkletwinklestars!

In 2015 werd ons leven serieus; we bleken in verwachting van ons eerste kind. Tijdens zo’n periode gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Namelijk die van shoppen voor – in eerste instantie – je babyuitzet.

In 2016 was het dan eindelijk zover en werd ons tweede kind geboren; onze eigen website! Omdat Diana naast shoppen houdt van schrijven, werd het een webshop én een blog.

In onze blogs geven wij je daarnaast een kijkje in ons leven als jonge ouders. Je leest onder andere over onze ervaringen en onze struggles met het ouderschap.

Veel shop- en leesplezier!

Liefs, Diana & Mirko

En natuurlijk onze eigen mini ambassadrices Jessa & Vienna

Gerelateerde blogs

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!
mamablog

Het ideale leeftijdsverschil tussen je kinderen

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!

Lees verder »
Kinderverjaardag vieren tijdens Corona hoe doe je dat nou? Een blokjesverjaardag of visiteroulette, dat mag dus niet meer. De visite kan niet naar ons toe komen, maar wij wel naar hun. De driveby verjaardag! Hier lees je hoe wij tijdens Corona een kinderverjaardag hebben gevierd.
mamablog

Kinderverjaardag vieren tijdens Corona

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »
Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!
mamablog

Veilig fietsen met kinderen

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »