Wat het moederschap makkelijker zou maken

Wat het moederschap makkelijker zou maken

Niemand had me ooit van tevoren kunnen uitleggen hoe fantastisch het is om moeder te zijn. Je begrijpt het pas echt als je zelf moeder bent, en ik ben blij dat het me gegund is.

Maar eerlijk is eerlijk: het moederschap is niet altijd een picknick. Ik geniet intens van het moederschap, maar ik heb ook genoeg moeilijke momentjes gekend. Ik voeg graag wat ideeën toe aan de ideeënbus om het moederschap net iets soepeler te laten verlopen:

  • De placenta na de geboorte op magische wijze in een handleiding laten veranderen. *POOF*, zo simpel kan het zijn! Want ja, die eerste nacht en ook nog genoeg momenten daarna had ik geen idee wat ik moest doen. Geluk bij een ongeluk dat ik uiteindelijk toch in het ziekenhuis was bevallen, en dus met een simpele druk op de knop een hulplijn in kon zetten als Jessa huilde en ik totaal niet snapte wat er aan de hand was.
  • Verbod op darmkrampjes. Moeders, moeders, moeders, wat een ellende die darmkrampjes. Er is een hele markt in middelen die zouden helpen tegen darmkrampjes, maar het allermooiste is nog dat dat wat de ene keer helpt, de volgende keer dus niet meer helpt. Zodra je het euforische ‘eureka dit is het wondermiddel’ gevoel voelt opkomen moet je jezelf meteen terug fluiten. Want ja het werkt, maar dat is eenmalig. En dus begin je elke keer opnieuw. Fietsen met de beentjes, rondlopen, buikje masseren… Hier duurde deze periode 3 maanden, en af en toe werd Jessa uit het niets gillend wakker van de krampjes. Ik heb serieus wel eens gedacht dat ze spoken zag.
  • Als baby’s zouden kunnen praten. Alhoewel dat misschien ten koste zou gaan van de hoge schattigheidsfactor.. Nouja, dan in ieder geval anders communiceren dan slechts verschillende huiltjes, waarvan je als moeder geacht wordt het verschil te kennen. Helaas herkende ik het verschil dus niet altijd. En da’s best lastig kan ik je vertellen.
  • Nanny Jo Frost standaard bij het moederschap geleverd krijgen. Zodat je precies weet wat je moet doen als je ‘ik-ben-nog-niet-eens-twee-maar-zeg-wel-nee’ dreumes languit gestrekt in Ikea ligt te spartelen, met de halve regio met veroordelende blikken toekijkend. Want zij wisten bij hun koters natuurlijk wél precies wat ze moesten doen in zo’n situatie. Als ze überhaupt al kinderen hebben.
  • In reclameland wordt de kleur groen graag ingezet omdat wij die kleur met iets positiefs associëren. Groen = goed. In minimensjesland is alles wat groen is en aan een vork geprikt zit echter reden om de alarmbellen te doen rinkelen en de betreffende vork vol maaiende armbewegingen uit de aura te verdrijven. Zit je dan braaf met je schijf van 5, waarvan je 1 schijf dus wel kunt schrappen. Kan iemand dat minimensjesvolk duidelijk maken dat groen goed is?
  • Een slaapknop. Want wil je ergens heen, dan slaapt je lieve minimensje dus nooit op het moment dat jij dat had gepland. Gevolg is een minimensje die van hyperactief en stuiterend naar jengelend en dreinend gaat in 3, 2, 1….
  • Verbannen van Het Schuldgevoel. Want wat kan je je schuldig voelen als moeder zijnde.. Over dingen waarover je kind je later waarschijnlijk echt niets kwalijk gaat nemen. Waarschijnlijk zullen juist de dingen waarvan jij nu overtuigt bent dat je het helemaal goed doet, de dingen zijn die jou later worden kwalijk genomen.

En ohja… In pittige tijden houd ik mezelf altijd voor: het is een fase. Maar kan de huidige fase, waarin zij mij fantastisch vindt, ik voor haar de belangrijkste persoon op aarde ben, inclusief de spontane knuffels de hele dag door oneindig duren alstublieft? Dankuwel.

Volg ons op:
FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Deel dit op:
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Tagged , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *