Blog

just another manic monday
Gezegend met 2 kids, Josiah van 11 en River van 2 ga ik met wallen tot aan mijn ballen door het leven. Probeer ik mee te doen met de laatste “moeder-trends”, werk ik part-time in de Rotterdamse haven en ben ik ook nog de vriendin van Tobias (33).

“Kim als jij een pizza was, zou je pizza paniek heten”
Deze opmerking van mijn nicht beschrijft in 1 zin mijn hele leven.

Ik hou (iets teveel) van eten. Zodra ik wakker ben denk ik er al aan. Alles wat ik op de weg naar de koelkast tegenkom verdwijnt in mijn mond. En denk dan niet dat het stopt zodra de koelkast opengaat. Dan begint het pas. Dus een metafoor over mijn bestaan als pizza klinkt mij als muziek in mijn oren.

Ook breekt dagelijks “paniek” uit. Dat is erin geslopen. Nou had ik vroeger, voordat ik moeder was, ook al last van stress en chaos. Wanneer ik langs de kant stond zonder benzine, of m’n outfit niet op tijd droog was voor mijn wekelijkse avondje stappen. Nu is het anders. Nu is het de moeder-stress.

Maar ben ik dan echt de enige moeder die hier last van heeft? Waarbij de ochtenden meer lijken op een aflevering uit Expeditie Robinson? We beginnen met de eetproef. Terwijl River een boterham met pindakaas naar binnen werkt waarvan de helft verdwijnt in haar lange haren en een kwart op de grond, staat onze puber voor de spiegel zijn haren te doen en komen we erachter dat hij een toets heeft waar hij niet voor geleerd heeft. **STRESS**

Dan komen we bij de stormbaan. Laten we zeggen dat het aankleden van River niet echt “a walk in the park” is en dat is geen understatement. Iedereen denkt dat ik sport om af te vallen, maar het is om mijn 2-jarige peuter in bedwang te kunnen houden. Het is een fysieke strijd die elke dag geleverd moet worden en waar je voor in top conditie moet zijn. Wat ik nu dus niet ben en dat weet ze, oh ja dat weet ze. Met nog 5 minuten op de klok heeft ze eindelijk een schone luier om en dan moet de rest nog. **CHAOS**

MAAR….Mama wint altijd.

Dus met een triomfantelijke glimlach trek ik de voordeur achter me dicht. Met de sleutels nog op de eettafel…
It’s just another Manic Monday.

12 reacties

  1. Haha heerlijk en herkenbaar! Zit jij ook weleens te gillen in de auto van frustratie?! Ik wel haha!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twinkle twinkle stars over ons

Welkom bij twinkletwinklestars!

In 2015 werd ons leven serieus; we bleken in verwachting van ons eerste kind. Tijdens zo’n periode gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Namelijk die van shoppen voor – in eerste instantie – je babyuitzet.

In 2016 was het dan eindelijk zover en werd ons tweede kind geboren; onze eigen website! Omdat Diana naast shoppen houdt van schrijven, werd het een webshop én een blog.

In onze blogs geven wij je daarnaast een kijkje in ons leven als jonge ouders. Je leest onder andere over onze ervaringen en onze struggles met het ouderschap.

Veel shop- en leesplezier!

Liefs, Diana & Mirko

En natuurlijk onze eigen mini ambassadrices Jessa & Vienna

Gerelateerde blogs

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!
mamablog

Het ideale leeftijdsverschil tussen je kinderen

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!

Lees verder »
Kinderverjaardag vieren tijdens Corona hoe doe je dat nou? Een blokjesverjaardag of visiteroulette, dat mag dus niet meer. De visite kan niet naar ons toe komen, maar wij wel naar hun. De driveby verjaardag! Hier lees je hoe wij tijdens Corona een kinderverjaardag hebben gevierd.
mamablog

Kinderverjaardag vieren tijdens Corona

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »
Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!
mamablog

Veilig fietsen met kinderen

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »