Blog

De vakantievierende papa en mama Mama zijn heeft me in bepaalde opzichten denk ik wel veranderd. Waar ik niet in verandert ben, is mijn reislust. Die is er nog steeds. Ik wil nog steeds graag iets van de wereld zien en nieuwe bestemmingen ontdekken. Maarja, dan heb je een kind.. En hoe doe je dat dan eigenlijk?

Begin van de zomer boekten we een korte laste minute naar Portugal, omdat we wilden kijken hoe reizen met een kind zou gaan. In mijn hoofd zaten hele horrorscenario’s van een krijsende Jessa in een bomvol vliegtuig. Jessa slaapt namelijk niet zo fantastisch op andere plekken dan haar bed, omdat ze graag alles ziet en zichzelf dan dus met succes wakker blijft houden. Maar het viel alles mee! De vlucht verliep prima en we hadden een fantastische vakantie. Die veel te snel voorbij was, dat wel, en dus ging het al snel weer kriebelen. Allebei wilden we graag verder weg en ondanks wat zenuwen voor de lange vliegreis boekten we uiteindelijk een last minute naar Cuba. En wat viel de vlucht ons mee! Ik ben weer wat wijzer geworden als vakantievierende moeder en deel graag wat tips met jullie:

– Probeer comfort stoelen (stoelen met extra beenruimte) te boeken of een extra stoel voor je kindje. Een kind tot 2 jaar krijgt standaard geen eigen stoel (je kind is dan ook praktisch gratis voor de reis) maar een lange vlucht met een slapend kind op schoot en amper beenruimte is echt geen pretje kan ik je vertellen. Wij hadden zowel heen als terug comfort geboekt, heen hadden we geluk en was de stoel tussen ons vrij. Terug hadden we pech, door een probleem met de stoelindeling was comfort bezet en zaten we economy. Met lange benen en een slapende baby 9 uur lang op schoot was het een hele lange vlucht voor mama…

– Wij vlogen met TUIfly. Het was niet de eerste keer dat ik een intercontinentale vlucht had, maar wel de eerste keer met TUIfly. En wat is dat basic in vergelijking met andere maatschappijen.. Bijna overal moet je voor betalen. Ook doen ze niets om je reis met baby zo comfortabel mogelijk te maken. Jessa kreeg nog net een dekentje en een kussentje en dat was het dan. Er werd tijdens de vlucht een aantal keer water uitgedeeld (voor een ander drankje moest je betalen) en ik moest telkens vragen of Jessa ook alsjeblieft een glaasje water mocht. Eten kreeg ze niet en ook werden wij niet op de meest gunstige plaatsen ingedeeld. Mirko en ik waren zowel heen- als terug zelfs op andere rijen ingedeeld, waardoor we niet eens naast elkaar zaten.. We hebben hemel en aarde moeten bewegen om toch stoelen naast elkaar geregeld te krijgen. Mijn tip is dus: check van tevoren wat je van de luchtvaartmaatschappij kunt verwachten. Sommige luchtvaartmaatschappijen bieden voor kleine baby’s zelfs een reismandje waarin je baby lekker kan slapen, maar dat doen ze zeker niet allemaal. Van TUIfly verwacht ik het in ieder geval niet 😉

– Neem een goede buggy mee waarin je kindje eventueel ook comfortabel kan slapen. Onze buggy was gedurende de vakantie echt Jessa’s rijdende camper, waardoor wij tijdens haar slaapjes niet opgesloten zaten op de hotelkamer. Echt heel fijn was dat. Jessa sliep heerlijk in onze Nuna buggy en wij konden gewoon nog plannen maken!

– Neem een klamboe mee die je over het ledikantje kunt doen. Zo’n klamboe kan je bijvoorbeeld kopen bij Prenatal. Wij gebruikten hem niet alleen voor over het ledikantje, maar ook voor over de buggy ’s avonds. Multifunctioneel!

– Jessa eet inmiddels met de pot mee maar we hadden toch het een en ander aan eten meegenomen. Een ander land, ander eten.. Je weet maar nooit. Speelgoed hadden we dan weer niet zo heel veel meegenomen. In een nieuwe omgeving vindt Jessa alles interessanter dan het voor haar al bekende speelgoed. Ze heeft zich dan ook echt niet verveeld. Letterlijk uren kon ze zich vermaken met zand oppakken en weer neergooien.

– Voor mezelf ben ik nooit zo strikt in het meenemen van geneesmiddelen, maar voor Jessa had ik wel een EHBO setje mee, een middel tegen diarree, speciaal muggenmiddel voor kinderen, kinderparacetamol etcetera. In Nederland weet je een apotheek of Kruidvat wel snel te vinden in geval van nood, maar op vakantie is dat toch allemaal wat meer zoeken en is het een fijn idee dat je het gewoon bij de hand hebt.

Op vakantie gaan met een kind betekent je aanpassen, maar het betekent voor ons absoluut ook nog meer vakantieplezier. Om Jessa urenlang pret te zien hebben met zoiets simpels als zand, haar te zien genieten van de zee en te zien hoe ze veel mensen vertederd is ook echt genieten voor papa en mama. Op naar de volgende vakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twinkle twinkle stars over ons

Welkom bij twinkletwinklestars!

In 2015 werd ons leven serieus; we bleken in verwachting van ons eerste kind. Tijdens zo’n periode gaat er een hele nieuwe wereld voor je open. Namelijk die van shoppen voor – in eerste instantie – je babyuitzet.

In 2016 was het dan eindelijk zover en werd ons tweede kind geboren; onze eigen website! Omdat Diana naast shoppen houdt van schrijven, werd het een webshop én een blog.

In onze blogs geven wij je daarnaast een kijkje in ons leven als jonge ouders. Je leest onder andere over onze ervaringen en onze struggles met het ouderschap.

Veel shop- en leesplezier!

Liefs, Diana & Mirko

En natuurlijk onze eigen mini ambassadrices Jessa & Vienna

Gerelateerde blogs

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!
mamablog

Het ideale leeftijdsverschil tussen je kinderen

Laten we voorop stellen dat je de komst van kinderen niet kunt plannen. Soms komen ze spontaan, soms niet of laten ze op zich wachten. Dat hebben wij zelf ook ervaren. Leeftijdsverschil van kinderen heeft voor en nadelen. In deze blog lees je ze!

Lees verder »
Kinderverjaardag vieren tijdens Corona hoe doe je dat nou? Een blokjesverjaardag of visiteroulette, dat mag dus niet meer. De visite kan niet naar ons toe komen, maar wij wel naar hun. De driveby verjaardag! Hier lees je hoe wij tijdens Corona een kinderverjaardag hebben gevierd.
mamablog

Kinderverjaardag vieren tijdens Corona

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »
Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!
mamablog

Veilig fietsen met kinderen

Mamablog Veilig fietsen met kinderen. Voorkomen dat ik val met de fiets kan ik niet, voorkomen dat mijn dochters er ernstige blijvende schade aan overhouden wel. Lees hier mijn overwegingen!

Lees verder »