Baby’s eigenaardigheden

babys eigenaardighedenBaby’s zijn interessante wezentjes. Het is bizar hoeveel ontwikkelingen ze doormaken in slechts één jaar, en hoe ze van een klein hulpeloos wezentje binnen no time transformeren in een rondbanjerend minimensje met een sterke eigen wil. Regelmatig lach ik met Jessa, maar vaak genoeg lach ik ook om haar eigenaardigheden:

1. Hoe ze compleet panisch kunnen worden als jij je neus snuit. Dit terwijl je uitgebreid om hen heen herrie kunt maken met de stofzuiger, zelfs als ze slapen. Doesn’t make any sense…

2. Hoe ze het ene moment als pindakaas op een boterham aan je blijven plakken, en zich het volgende moment al omdraaien nog voordat je fatsoenlijk gedag hebt kunnen zeggen. Uhm wat is er gebeurd met ‘jij bent de belangrijkste persoon op aarde voor mij?’. Nogmaals; doesn’t make any sense…

3. Hoe het wel lijkt alsof er op elk stuk speelgoed met koeienletters SAAI staat. Kleurrijk speelgoed met allerlei toeters en bellen? Nee joh, steentjes en kattenbrokjes, dát is pas interessant! (en dan met name mama’s reactie als ik dit in mijn mond wil stoppen… onbetaalbaar;) )

4. Hoe ze soms totale anti-chemie hebben ten opzichte van bepaalde mensen die ze nog nooit eerder hebben gezien, terwijl ze naar andere vreemden een soort vastgeroeste big smile op hun gezicht hebben geplakt. Die anti-chemie resulteert vervolgens in een flinke huilbui als ze opgepakt – of in het ergste geval alleen maar aangekeken – worden door de persoon in kwestie. Gevolgd door een zwak “dit doet ze normaal nooit” van jouw kant…

5. Een ezel stoot zich geen drie keer aan dezelfde steen, een baby stoot zich wel 10 keer aan dezelfde steen. Zijn ze het ene moment nog compleet over de rooie als ze van het bed zijn gekletterd, het volgende moment stieren ze gewoon weer vol enthousiasme richting diezelfde bedrand.

6. Zie punt 5. Het aangeboren talent om jou met een zeer regelmatige frequentie een hartaanval te bezorgen.

7. Krijgen ze eenmaal vast voedsel, dan is het een sport om alles wat eetbaar is en jij na een hoop bombarie (hier komt het vliegtuigje, mondje open, nee? Poging 2.. Hier komt de motorboot… etc.) naar binnen hebt weten te frommelen er zo snel mogelijk weer uit te krijgen. Baby’s motto: alles wat eetbaar is komt er niet in, alles wat niet eetbaar is stop ik er geheel op vrijwillige basis in.

8. Baby’s slapen veel, maar willen ze dat ook? Het antwoord is nee. Ze hebben dan ook een soort van ingebouwde, maar verborgen antenne die een signaal afgeeft als ze op een matras worden gelegd. Valt je baby in je armen in slaap, dan gaat het alarm af zodra je hem of haar in bed legt. Zet die wijn maar weer terug in de koelkast, dit gaat nog wel even duren..

9. Jou laten ze bijna op je kop staan voordat er een zuinig lachje op hun gezicht verschijnt, loopt de kat voorbij dan liggen ze dubbel van het lachen. Inderdaad; loopt..

10. Het vermogen om ondanks hun eigenaardigheden zo ontzettend schattig te zijn dat je voor ze smelt als een ijsje in de zon!

 

Bewaren

Bewaren

Volg ons op:
FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Deel dit op:
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Tagged , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *