(Baby)Life in Style

Rosemarije
Even voorstellen… Deze blog is van Rosemarije. Samen met haar man en baby in haar buik woont ze in Haarlem. STRAAL – Inside and Out is haar Life Coach en Personal Styling bedrijf waar ze samen met vrouwen & moeders bekijkt hoe hun leven nog leuker wordt, ze hun dromen uit kunnen laten komen en hoe ze hun uiterlijk en innerlijk weer laten stralen. Ongeveer 22 juli verwachten ze hun kleintje te kunnen knuffelen.

‘Weten jullie al wat het gaat worden?’
Het lijkt zo’n simpele vraag, maar niets blijkt minder waar te zijn. Het zweet breekt me uit.
We dachten. Dit doen we even. Een luttele zaterdagmiddag eraan besteden en klaar is Kees.. Stelletje amateur ouders in spe dat we zijn. Wat een onderschatting. Dit is een proefwerk waar ik mijn huiswerk helemaal niet voor heb gemaakt, een stiekeme test om te bepalen of je wel geschikt bent voor het ouderschap. Ik hoop dat ik straks de winkel nog wel uit mag. Want tsja, wie ben ik nou eigenlijk als ouder. In wat voor omgeving wil ik mijn kind gaan opvoeden. De showroom muren komen op me af.

In alle hectiek bedenk ik me ineens: Als de stijl van je babykamer je opvoedstijl en toekomstige karakter van je kind zou kunnen vormen, waar kies je dan in hemelsnaam voor?

Ik krijg een visioen. Als je de kinderkamer kiest met alle perfect gestylde bijpassende meubeltjes zo weggelopen uit een woonblad. Van het beste merk met de beste naam en de interieurmagazine-proof uitstraling. Dan moet het kind ook wel keurig worden toch? Maar is dit wel het soort kind dat bij ons past. Zo’n kind dat zichzelf boekjes voorleest voor het slapen gaan en je erop wijst dat je toch wel ‘wat meer zou moeten sporten en minder drinken, mama’.

Wat natuurlijk ook kan is kiezen voor de ‘losse pols’ techniek (lees = de ouders die het niet zoveel uitmaakt of alles bij elkaar vloekt, zolang het kind maar lekker slaapt). Wel heel gemakkelijk, bedenk ik me. Maar bij nader inzien is dat natuurlijk vragen om problemen, dan gaan onze kinderen natuurlijk nooit op tijd netjes hun tanden poetsen en naar bed. Dat is duidelijk.

Misschien is het wel beter als je kiest voor de babykamer stijl in mooie kleuren a la ‘regenboog’. Elk meubeltje met zijn eigen karakter en uitstraling. Lekker het kind laten zijn wie het is. Maar ja, is dat niet een beetje teveel van het goede. Dat moet toch bijna zeker wel kinderen opleveren die later ook geen keuzes kunnen maken in het leven en vier studies en vijf beroepen later besluiten dat ‘het leven in een commune het beste voor ze is’.

De eerste stapjes van Rosemarije haar babykamerWat een stress. Terwijl ik kijk naar de triljoen verschillende babykamers om me heen en alles op elkaar begint te lijken realiseer ik me, dat hoewel ik nog geen moeder ben, ik wel al de eerste hordes aan het nemen ben. Wie ben ik eigenlijk als moeder en wat voor keuzes wil ik maken voor mijn kleine?

Dat was gisteren. Vandaag, na een onrustige nacht ben ik tot een briljante ingeving gekomen (al zeg ik het zelf). Ik heb geen flauw idee wat voor kindje ik ga krijgen, ik weet nog niet wat voor avonturen we allemaal samen gaan beleven en ik heb helaas geen glazen bol om te voorspellen wat ons kindje zijn of haar lievelingskleur wordt. Maar als ik iets heb geleerd van mijn werk als Stylist en Coach dan is het wel: Het leven draait om intuïtie, gevoel en geluk.
Dus wat ik ga doen? Het kindje opvoeden in een kamertje waarin elk meubeltje me gelukkig maakt en waar alles goed voelt.. en als het kindje uiteindelijk een andere kleur wil?

Dan krijgt het van mij zijn eerste verfkwast.

Heb jij moeite met het kiezen van een stijl? Kijk eens wat Rosemarije voor je kan doen!

Volg ons op:
FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Deel dit op:
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Tagged , , , , , , , , , , , , , ,

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *