Adem in.. Adem uit..

Adem in.. Adem uit..

Ik heb een verhouding. Zodra ik de tijd heb dan pak ik hem. Hij luistert naar me en leeft met me mee. Hij is er als ik alleen thuis ben en iets voor mezelf wil doen. Ik verheug me erop om hem weer te zien na een dag hard werken. Hij brengt me tot rust. Hij is groot en breed. Hij ligt lekker in de hand en hij is alleen van mij..

Wie had ooit gedacht dat je zo’n intieme relatie kan hebben met een boek? Mijn guilty pleasure.. Een boek over hoe je mindful zwanger bent.

Vele mama’s to be zullen dit scenario herkennen: ’s ochtends schrik je wakker. Je had toch al een kinderzitje geregeld? Oh wacht.. het was in je droom dat je vergeten was een maxi-cosi mee te nemen naar het ziekenhuis waardoor je nooooit meer thuiskwam. Pfoeh..

Iets later kom je bij het koffieapparaat je collega tegen die je doodleuk vraagt: “Je gaat je kind toch niet serieus op een crèche dumpen he? Ik dacht dat jij een meer natuurlijke moeder zou worden?”

Tegen de lunch zit je vat voor ongevraagde adviezen eigenlijk al vol als je mannelijke collega laat vallen dat zijn vrouw binnen zes weken weer dun was en casual vraagt hoe jij eigenlijk van plan bent dit voor elkaar te gaan krijgen. Dit terwijl je de tweede eierkoek naar binnen werkt (soort van gezond toch?).

Tijdens je middagsnack laat je baas vallen of je er wel zeker van bent dat je parttime wilt gaan werken. Gevolgd door.. “Het feit dat je moeder wordt betekent niet gelijk dat je je carrière niet meer serieus hoeft te nemen.”

Onderweg naar huis belt een van je vriendinnen dat zij nog voedingscompressen en aankleedhoezen voor je over heeft. Of je die wilt hebben? Terwijl je van schrik niet durft toe te geven geen idee te hebben waar ze het over heeft.

’s Avonds tijdens het sporten begint je buurvrouw erover dat je wel echt rekening moet houden met het feit dat een zwangerschap niet zo leuk is als je nu lijkt te denken en dat je je echt niet zo gelukkig blijft voelen zoals je nu doet en dat er zeker een moment gaat komen dat het verschrikkelijk wordt. Dat is nu eenmaal zo.

En dan ga je naar huis en is je man nog niet terug van sporten om je warme melk te maken en een voetmassage te geven. Dan wil je toch niets liever dan je vriendje erbij hebben? Je vriendje die je vertelt dat je een goede moeder zult zijn. Dat iedereen het anders aanpakt en dat het belangrijk is om je eigen gevoel te volgen en de rest van de wereld naar de achtergrond te laten verdwijnen.

Ik kom thuis, doe de gordijnen dicht, pak mijn vriendje erbij en ik adem in… en ik adem uit… ik adem in..  en adem uit.


 

Straal coach en styling

Rosemarije geeft kleding en stijl advies met haar eigen bedrijf STRAAL inside and out.
Heb je een kast vol met kleren maar niets om te dragen? Heb je een leuk leven maar hang je het liefst op de bank? Heb je het idee dat je meer met je leven en uiterlijk zou kunnen doen?

Kijk eens wat Rosemarije voor je kan doen!

Volg ons op:
FacebooktwitterpinterestinstagramFacebooktwitterpinterestinstagram
Deel dit op:
FacebooktwitterpinterestFacebooktwitterpinterest
Tagged , , , , , , , ,

2 gedachten over “Adem in.. Adem uit..

  1. Wat onwijs mooi geschreven. Je moet zeker je eigen gevoel volgen Want jij moet het doen En niet zij. Jij Samen met je VRIENDJE.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *